Bačevac: Radeta treba da bude sankcionisana zbog govora mržnje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas u Skupštini Srbije da MUP ne raspolaže informacijama da je ministar Rasim Ljajić deo ili organizator neke kriminalne grupe, a potome je došlo je do žestoke rasprave između poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i poslanika Socijaldemokraske partije Srbije Muamera Bačevca.

U Skupštini Srbije došlo je do rasprave između poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i poslanika SDPS dr Muamera Bačevca.

Mi Bošnjaci nećemo dozvoliti da se na našu čast udara na ovakav način”, poručio je Bačevac.

Bačevac je rekao da Radeta nema pravo da licitira s moralom jednog čovjeka (Ljajića) koji je dobro poznat Srbiji, a dobro je, kaže, s druge strane poznata i Radeta po svojim amoralnim nastupima i tvitovima kojima je uzbunila javnost na Balkanu.

“Za njenu informaciju, Skupština grada Novog Pazara donijela je odluku da se ime jednog platoa u tom gradu nazove po rahmetli predsjednici udruženuja ”Majke Srebrenice” Hatidži Mehmedović. Ima ona još koga ko stoji iza nje”, rekao je Bačevac.

On je dodao da Radeta treba da bude sankcionisana za govor mržnje i poručio da joj ne padne na pamet da “pomene časno ime Rasima Ljajića koji radi za ovu zemlju i zalaže se za mir”.

“Iako je očekivala da možda mi nemamo kičmu… koliko su svi mogli da se uvere, imamo itekako, borićemo se do poslednjeg”, rekao predsedavajući sednicom Skupštine Vladimir Marinković.

A. Ni.

Agencije

 

Podeli