Društvo

Miholjsko leto pogoduje virusima

Izuzetno toplo vreme za ovo doba godine rezultiralo je povećanim brojem svih vrsta virusnih infekcija usled kojih je Hitna služba imala znatno veći broj naših sugrađana koji su se javljali za pomoć.

Produženo Miholjsko leto sem ugodnog osećaja donelo je i probleme za veliki broj naših sugrađana. Visoke temperature koje pogoduju razvoju virusa prema rečima lekara izazvale su povećan obim oboljenja virusnih infekcija svih vrsta pa je stoga Pazarska hitna služba imala više slučajeva u poslednjih mesec dana.

“Zbog toplog vremena dolazi do većeg broja razvoja virusnih infekcija. Pacijenti sa virusnih infekcijama se sada javljaju izabranom lekaru gde će dobiti odgovarajuću terapiju”, rekao je doktor sa Hitne službe, Nedžad Kršić.

Najčešće su infekcije respiratornog i digestivnog trakta praćene glavoboljom, kašljem i mučninama. Zdravstveni radnici preporučuju sve mere opreza, a meteorolozi najavljuju skori završetak toplog talasa nekarakterističnih za ovo doba godine gde će sa prvim zahlađenjem virusne infekcije početi da jenjavaju.

Nakon virusnih infekcija kreću sezonske influence gripa koju pazarski dom zdfravlja dočekuje sa 1.800 vakcina.

N. H.

Podeli