Categories: Društvo

CESID: Poslednji dan za upis u poseban birački spisak

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID) podsjeća javnost da je poslednji rok za upis ili promjenu podataka u posebnom biračkom spisku 31. oktobar.

CESID je na raspolaganju onima koji imaju bilo kakvu nedoumicu u vezi sa izborima i izbornim procedurama, i mogu se obratiti njima mejlom na cesid@cesid.rs, ili telefonom 011/407-56-05.

CESID podsjeća da se poseban birački spisak pravi za svaku nacionalnu manjinu i da bi se u njega upisali, morate lično otići u svoju općinsku ili gradsku upravu (u mjestu u kojem živite) i tražiti obrazac za upis u birački spisak.

Za popunjavanje obrasca potrebna vam je lična karta i pet minuta vremena. Obrazac ćete predati općinskom službeniku, koji će zatim provjeriti po datke i ukoliko je sve u redu, upisat će vas u poseban birački spisak. Rok za upis ili promjenu podataka u posebnom biračkom spisku u vašoj općinskoj ili gradskoj upravi je do 31. oktobra.

Nakon što se upišete u poseban birački spisak, možete izaći na izbore, popuniti glasački listić i tako izaberati ljude koji će vas predstavljati u Vijeću.

Nacionalno vijeće se bira jednom u četiri godine. Sledeći put ćete imati priliku utje­cati na sastav Vijeća tek 2022. godine. Ne propuštajte priliku ostvariti svoja prava i izaberati dobre, kvalitetne i vrijedne predstavnike u tijelu koje vas predstavlja i koje vam može pomoći u različitim oblastima.

Izbori na kojima će se birati novi sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća održat će se 04. novembra 2018. godine. Izbori će biti neposredni, što znači da ćete imati mogućnost i pravo da ovog dana izađete na svoje biračko mjesto i da glasate za jednu od izbornih lista koje učestvuju na izborima. Važno je da glasate na predstojećim izborima jer je Nacionalno vijeće tijelo koje, između ostalog, predstavlja vas i bošnjačku nacionalnu manjinu u oblasti obrazovanja, obavještavanja na bosanskom jeziku, kulture i službene upotrebe jezika i pisma. To znači da se Nacionalnom vijeću možete obratiti za pomoć ukoliko imate bilo kakav problem ili nedoumicu u vezi sa ovim oblastima.
A. Ni.

 

 

 

 

Podeli

N N

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

12 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

17 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

18 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

18 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

18 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

18 hours ago