Sport

Novi Pazar – Tamiš 88:75

Košarkaši Novog Pazara pobedili su večeras Tamiš sa 88:75 (20:13, 24:14, 18:27, 26:21), u utakmici četvrtog kola Košarkaške lige Srbije.

Pred oko 1.400 gledalaca u dvorani Pendik, domaću ekipu do trijumfa su predvodili Nemanja Krstić sa 21, Sead Hadžifejzović sa 20 i Marko Radonjić sa 15 poena.

“Tamiš je u sistemu svih 40 minuta bez obzira na rezultat. Počeli smo sa dosta energije i agresivnosti, a u drugom poluvremenu imali smo pristup ‘lako ćemo’ i približili su nam se na šest razlike. Najvažnije je da smo pobedili”, rekao je Hadžifejzović posle utakmice.

Novi Pazar sa tri pobede i porazom zauzima četvrto mesto u elitnom takmičenju, a u narednom kolu gostuje užičkoj Slobodi.

“Dva različita poluvremena, a neki ne shvataju da utakmica traje 40 minuta. Promašili smo mnogo slobodnih bacanja, moramo to da popravimo jer igramo na dosta poseda. Iskusna su ekipa, ali zasluženo smo slavili. Nadam se da povreda našeg Vladimira Bulatovića nije teže prirode”, kazao je trener Pazara Oliver Popović.

Najefikasniji kod Pančevaca bio je Ivan Smiljanić sa 26 poena, a istakli su se još Aleksandar Ilkić sa 17 i Dušan Knežević sa 10 poena.

“Teška utakmica za nas u lepom ambijentu, gde je zadovoljstvo igrati. Nismo odigrali kako smo želeli, posebno u prvom poluvremenu. U drugom smo malo ‘stegli’, ali nedovoljno za pobedu”, naveo je Smiljanić.

Tamiš je u grupi timova plasiranih od sedmog do poslednjeg, 14. mesta sa pobedom i tri poraza.

“Predivna atmosfera, šteta što nema više ovakvih centara. Da postoji košarkaški zatvor, većina mojih igrača bi posle prvog poluvremena bila na doživotnoj robiji. U drugom smo prišli, ali prelomila je trojka Bulatovića iz kornera, koja je inicirala seriju rivala”, ocenio je trener Tamiša Bojan Jovičić.

Tamiš u petom kolu dočekuje ekipu beogradskog Beovuka 72.

M. Minić

 

Podeli