Društvo

Akcija preventivnih pregleda uspešna i u Novom Pazaru

Oko 170 pacijenata obuhvaćeno je preventivnim pregledima, koji su održani u nedelju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. Akcija je sprovedena uspešno, a lekari su radili bez pauze, kako bi što veći broj pacijenata mogao da iskoristi ovu mogućnost.

I ova akcija propraćena je dobrim odzivom građana Novog Pazara.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, održana je i ovog vikenda širom zemlje. U Novom Pazaru, pacijenti su imali prilike da provere nivo hoelsterola i triglecerida u krvi, ali da bez zakazivanja i overene zdravstvene knjižice obave ultrazvuk abdomena, a pacijentkinje starije od 40 godina imale su priliku da urade i mamografske snimke.

Pacijenti, koji su od ranih jutaranjih sati došli ispred Dijagnostičkog centra da provere svoje zdravlje zadovoljni su organizacijom preventivnih pregleda.

Pregledi su se obavljali od 8 do 16 sati.
Od početka pokretanja akcije Ministarstva zdravlja ovo je već 12. nedelja besplatnih pregleda. Akcija se i dalje nastavlja da bi što veći broj građana iskoristio ovu mogućnost.
U prethodnih deset akcija, blizu 200.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede, a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.
Akciju besplatnih preventivnih pregledapokrenulo Ministarstvo zdravlja i sprovodi se u više od 100 zdravstvenih centara u Srbiji.

 

Podeli