Politika

Hajdinović: Zukorlić nije dostojan sagovornik za pitanja o pravima Bošnjaka

‘’Muamer Zukorlić svojim delovanjem, iznošenjem laži, dezinformacijama i militatnim ponašanjem, narušava harmoniju, izaziva podele i sukobe među Bošnjacima, i kao takav, nije dostojan da se sa njim razgovara o ostvarivanju bošnjačkih prava’’, rekao je kandidat liste ‘’Samoopredjeljenje’’, Mirza Hajdinović.

Iznoseći stav da Zukorlić nije dostojan sagovornik za pitanja o ostvarivanju prava Bošnjaka, Hajdinović je rekao da lista ‘’Samoopredjeljenje’’ ostaje otvorena za razgovor sa svim ostalim izbornim listama i izrazio spremnost da za odgovore na sva pitanja predstavnika medija.

Hajdinović  je na konferenciji za novinare istakao i da je članstvo u Evropskoj uniji jedini garant da će država Srbija postati pravna država i pozvao Bošnjake da 4.novembra glasaju za listu ‘’Samoopredjeljenje – dr Sulejman Ugljanin’’.

Čestitajući Građanima Sandžaka dane samoopredeljenja, 25. 26.i27.oktobar, kada su se, pre 27 godina izjasnili na referendumu za potpunu političku i teritorijalnu autonomiju Sanžaka, kandidat liste ”Samoopredjeljenje” Mirza Hajdinović je naglasio da program pomenute izborne liste sadrži rešenja za ključne statusne, nacionalne i političke probleme Bošnjaka u Srbiji.

’’Jedan od programskih ciljeva naše liste jeste i zalaganje za punopravno članstvo Republike Srbije u Evropsku uniju i NATO. Smatramo da je članstvo u Evropsku uniju neodvojiv proces od članstva u NATO.Postojanje vladavine prava, pravne sigurnosti i jednakosti pred zakonom, nepostojanje teritorijalnih sporova, tržišna ekonomija i konkurentna privreda su zajedničke vrijedosti Evropske unije i NATO-a.Članstvo u Evropskoj uniji je jedini garant da će država Srbija postati pravna država koja je zasnovana na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti svih njenih građana pred zakonom’’, izjavio je Hajdinović.

Ukoliko Srbija želi u Evropsku uniju – kazao je Hajdinović – ona mora da rasvetli sve one zločine koji su se dešavali tokom devedesetih na prostoru Sandžaka i na Kosovu.

’’Važna obaveza Republike Srbije na njenom putu ka Evropskoj uniji jeste rasvjetljavanje i procesuiranje svih ratnih i drugih zločina, masovnih otmica, ubistava, progona, počinjenih nad Bošnjacima u Sandžaku i na Kosovu u periodu od 1990. do 2000’’, rekao je Hajdinović.

On je dodao da je članstvo u NATO od posebnog značaja za trajno rešenje jugoslovenske krize, uspostavljanje regionalne stabilnosti i saradnje na Zapadnom Balkanu, uključujući i stvaranje povoljnog investicionog ambijenta, te da je za to to pitanje uvršteno u programske ciljeve liste ”Samoopredjeljenje – dr Sulejman Ugljanin”.

Hajdinović je na kraju pozvao Bošnjake da 4.novembra zaokruže broj 1 i daju glas listi ‘’Samoopredjeljenje – dr Sulejma Ugljanin’’

S.Lj.

 

 

Podeli