PolitikaVesti

LDP o Sjeverinu: Moramo onemogućiti povratak u takvu prošlost

U Liberlno demokratskoj partiji smatraju da su, uprkos deklarativnim izjavama sa najvišeg vrha vlasti, stvarni napori da se tela ovih nevino ubijenih građana pronađu, u potpunosti izostali.

”Pored ignorisanja prava porodica da znaju istinu o sudbini njihovih najbližih, država Srbija uporno odbija da im pruži obeštećenje” smatrajuu LDP-u.

”Nezainteresovanost i nemar države, koji su i danas u velikoj meri prisutni, ne mogu biti prepreka da otvoreno kažemo da svaka politika sukoba i zločina mora biti osuđena, a oni koji pokušavaju da je ponovo revitalizuju moraju biti zaustavljeni po svaku cenu. Ukoliko želimo da u regionu zažive solidarnost, razumevanje, tolerancija, suživot i, konačno, trajni mir, moramo da prekinemo sa ekstremnim nacionalizmom i šovinizmom zbog kojih smo isuviše drugo smo stradali” poručuju iz te stranke.

”Zločin u Sjeverinu jedan je od mnogih u kojima su životi žrtava nasilno okončani zbog njihove nacionalne i verske pripadnosti. Ubistvo ovih ljudi, koji nisu imali drugu krivicu osim pripadnosti jednom narodu, jedan je od najjasnijih rezultata politike kakvu i danas pokušavaju našim društvima da ponude političari nesposobni da zamisle drugačiji svet od onog koji definišu neprijateljstva i sukobi”

Liberalno-demokratska partija izrazila je najdublje saosećanje sa porodicama žrtava, te naglasila da ništa što govori ne sme da ostane samo prigodno sećanje i rutinsko žaljenje za nevinim žrtvama, već mora biti podstrek da se politički nalogodavci i svi izvršioci procesuiraju do kraja.

”Pored tog posla, država mora žrtvama i porodicama otetih i ubijenih dati neophodnu pravičnu naknadu” smatraju u LDP-u.

”Za nas je svaki 22. oktobar upozorenje da zauvek moramo onemogućiti povratak u takvu prošlost, ali i da svaki budući dan treba da bude dokaz spremnosti da vodimo politiku koja će popraviti odnose, a porodicama žrtava obezbediti osećaj pravde” poručuju iz te stranke.

 

Senada Kalić

Podeli