Ljajić turskim tekstilcima predstavio pogodnosti za ulagače

Potpredsednik Vlade, ministar trgovine Rasim Ljajić sastao se u Istanbulu sa vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvođača tekstila Turske, zainteresovanim za pokretanje proizvodnje u Srbiji.

Kako je saopštilo njegovo ministarstvo, Ljajić je tom prilikom predstavio pogodnosti za ulagače u Srbiji, dodajući da je Srbija vodeća u regionu po privlačenju stranih investicija.

Ljajić je istakao da je u poslednje tri godine u Srbiji veliki broj turskih kompanija iz oblasti tekstilne industrije započeo proizvodnju i da većina razmatra povećanje kapaciteta, što je ocenio kao jasan pokazatelj dobre poslovne klime u Srbiji.

Predsednik Asocijacije Mustafa Gultepe rekao je da je Srbija nova investiciona destinacija za tekstilne kompanije iz Turske, posebno ističući pozitivna iskustva njihovih članova koji već posluju na srpskom tržištu.

Tokom sastanka, vlasnici dve kompanije iz ove asocijacije najavili su da će već naredne nedelje doći u Srbiju i posetiti nekoliko lokacija i fabričkih hala, u cilju razmatranja mogućnosti za pokretanje proizvodnje.

Beta

Podeli