Categories: Sport

Drugi Dandijev memorijal okuplja boksersku elitu

Drugi bokserski Memorijal Omer Kolašinac Dandi, koji će biti bodovan kao takmičenje Šumadijske lige, zakazan je za nedelju od 14 sati u dvorani Pendik, a sat ranije kreće promocija olimpijske škole boksa.

“Kroz tu školu publici će se predstaviti najbolji i najtalentovaniji takmičari, posle čega će uslediti redovno kolo Šumadijske lige. Nastojimo da podržimo sve kvalitetne manifestacije, a želimo da ovaj memorijal postane tradicija u gradu boksa. Pozivam sve da podrže da naše, ali i ostale boksere”, rekao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Predsednik Bokserskog kluba Novi Pazar Nijazija Mujdragić izrazio je zadovoljstvo što će domaćin imati veliki broj predstavika u ringu.

“Čast je što smo drugi put domaćini ovog memorijala, gde ćemo imati dosta naših boksera i kvalitetnih gostiju. Tu je naš reprezentativac Ekrem Hanuša i ostali, pa želimo da se prikažemo u najboljem svetlu”, naveo je Mujdragić.

Sportski direktor novopazarskog kluba Esad Beširović najavio je i učešće boksera iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

“Biće bolje nego prošle godine, a nadam se uspehu naših boksera. Sportski savez i gradonačelnik Nihat Biševac još jednom su nam mnogo pomogli i odvojili sredstva za ovo takmičenje”, kazao je Beširović.

Trener pazarskih boksera Dževad Ibrović ocenio je da su stvari u klubu počele da se odvijaju željenim tokom.

“Očekujem dobar turnir i pravu promociju olimpijske škole boksa. Imaćemo sedmoricu boksera, uskoro će ih biti još toliko, a tu su i dvojica reprezentativaca. Ponosim se Emirom i Ekremom Hanušom”, priznao je Ibrović.

Ekrem Hanuša upravo je stigao sa Evropskog juniorskog prvenstva u ruskoj Anapi, gde je u kategoriji do 48 kilograma došao do četvrtfinala.

“Mislim da će promocija biti dobra, zatim slede jaki mečevi. Boksovaćemo brat i ja. Spreman sam posle šampionata Evrope i daću sve od sebe da ovde osvojim pehar”, rekao je Hanuša.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

23 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago