Društvo

Zukorlić troši više od milion evra za asfalt u Orlju, a za puteve prema džamijama nije obezbedio pare

Za asfaltiranje puta u dužini od 2,3km u selu Orlje, Muamer Zukorlić potrošio je više od million evra državnih para. Put je do njegovih stambenih objekata i imanja koštao toliko da je za isti novac moglo da se sredi 20 ulica, ali i svi pristupni putevi do džamija o kojima govori u poslednje vreme.

Glavni imam Medžlisa Novi Pazar Islamske zajednice u Srbiji Asmir Crnovršanin jedan je od onih, koji su nasilnički ušli u salu Skupštine. On je tu došao kako je rekao da traži asfaltiranje puta do džamije. Međutim, kada je shvatio da smo u prethodnom prilogu građanima predočili istinu da su mu svi putevi koji vode prema njegovim kućama u Ulici Ive Andrića, a i onom prema Melajskoj džamiji asfaltirani, Asmir Crnovršanin je pravdajući se za neistine koje je izgovorio, na svom fejsbuk profilu objavio fotografije puteva prema džamijama, koje nisu asfaltirane.

Postavlja se pitanje, kome su te fotografije još bile upućene, da li njegovom lideru Muameru Zukorliću koji troši do sada stotinu miliona dinara za asfaltiranje puta u selu u kojem je rođen.
Kao i u mnogim situacijama do sada tako i sa asfaltiranjem ulica, Muamer Zukorlić je prvo izvukao ličnu korist. Preče mu je bilo da sredi put do svojih stambenih objekata u rodnom selu Orlje, nego pristupe džamijama, po kojima navodno, džematlije lome noge.

Za više od milion evra, koliko je utrošeno za asfaltiranje puta procenjuje se da su svi putevi prema džamijama mogli da budu asfaltirani sa svom pratećom komunalnom infrastrukturom, ali još 20 ulica u Sandžaku. Kako saznajemo od nadleženih, ovaj projekat Zukorlić je izveo bez građevinske dozvole opštine Tutin,protiv zakona Republike Srbije. Prema oceni mnogih, traženje dozvole od Gradske uprave Novog Pazara je samo način da se opravdaju sredstva ili prevari javnost da navodno postoji neki novac za asfaltiranje puteva, a sve u cilju prikupljanja političkih poena uoči izbora za BNV.

Gradska uprava Novog Pazara je u poslednjih deset godina sredila niz ulica, koje vode upravo prema džamijama.

Podeli