Sport

Javni čas atletike za oko 250 predškolaca

Javni čas atletike za decu iz Predškolske ustanove Mladost (PU Mladost) okupio je danas oko 250 dečaka i devojčica, koji su na Atletskom stadionu u Novom Pazaru bacali kuglu i vorteks, skakali u vis i dalj, te sprintali i trčali preko prepona i iz bloka.

“Saradnja sa PU Mladost uspostavljena je tokom kroseva za predškolce. Uvek su spremni da preuzmu inicijativu i prepoznaju vrednost izreke ‘U zdravom telu, zdrav duh’. Izgradnjom stadiona za atletiku dobili smo mogućnost da negujemo i ostale discipline, što i radimo”, rekao je sportski direktor pazarskog kluba i selektor reprezentacije Srbije Edin Zuković.

Predškolce su sa osnovama “kraljice sportova” upoznali atletičari Novog Pazara, koje je predvodio jedan od najboljih juniora Evrope na srednjim prugama Elzan Bibić.

Promocija atletike trajala je oko 100 minuta.

“Sve ovo je u cilju psiho-fizičkog razvoja dece u pripremno-predškolskom programu. Dolaze iz svih naših objekata širom grada i zadovoljni su sto su videli stadion i bavili se atletikom”, rekla je glavna vaspitačica u PU Mladost Ajhana Spica.

Zajedno sa PU Mladost i ovdašnjim atletskim klubom, organizator javnog časa atletike bio je Sportski savez Novi Pazar.

“Kao krovna institucija pazarskog sporta, podržavamo afirmaciju atletike. Obezbedli smo svoj deci prevoz do stadiona, a oni su pokazali da su izuzetno zainteresovani. Verujem da će stručnjaci iz našeg kluba među njima pronaći neke nove šampione”, kazala je Emka Bugarić iz Sportskog saveza Novi Pazar.

M. Minić

Podeli