Categories: Vesti

Jedini cilj danas bio izazivanje nemira i krvoprolića, smatraju Biševac i Radončić

Vanrednu konferenciju za novinare, a povodom upada u Skupštinu i višestrukog prekida zasjedanja, održali su prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac i predsjednica Skupštine Ifeta Radončić. Prema njihovim riječima jedini cilj današnjeg upada pristalica Zukorlićeve stranke bio je da se izazovu nemiri i krvoproliće. Biševac i Radončić iskazali su i nezadovoljstvo zbog izostanka reakcije policije, da se uspostavi javni red i mir, uprkos tome što im je poziv upućen više puta.

Današnji haos u Skupštini mesecima je planiran, a u sve u svrhu kampanje za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Metež su napravili članovi familije Zukorlić, i nekolicina pristalica njegove stranke, kazao je prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac. Zahvaljujući prisebnosti odbornika vladajuće većine i zaposlenih na skupštinskim poslovima sprečeno je krvoproliće, koje je bilo jedini cilj današnjeg upada, smatra Biševac.

“Članovi familije Muamera Zukorlića, pristalice njegove stranke, nasilno su upali u Skupštinu i prekinuli njen rad po unapred pripremljenom scenariju, čiji je osnovni cilj bio da se napravi haos i izazove krvoproliće. Sve ovo pripremalo se više meseci a sve se dešava u okviru njihove kampanje za BNV, jer je svestan da nema podršku građana Novog Pazara. Zahvaljujući prisebnosti odbornika i službenih lica izbegnut je najgori mogući scenario. Mi nismo okupljali naše pristalice koje su nas zvale tokom dana i nudili pomoć. Očekivali smo da će policija odraditi svoj posao, ali kao i mnogo puta do sada izostala je reakcija policije i državnih organa koji su se ponovo stavili na stranu Muamera Zukorlića. Zbog toga ćemo tražiti odgovornost državnih organa i njihovu smenu. Na njih se više nećemo oslanjati, iako je njihov jedini zadatak da obezbede sprovođenje zakona i da očuvaju javni red i mir. Videli smo da zakoni ne važe za sve podjednako u Novom Pazaru, kao što važe za sve u ostalim gradovima u Srbiji. Dužni smo da obezbedimo neometan rad odbornicima koji su legitimni predstavnici građana Novog Pazara koji su im dali najveću podršku. Dužni smo da obezbedimo neometan rad demokratski izabranoj vlasti”, rekao je Biševac.

Skupštinsko zasjedanje uspješno je okončano nakon trostrukog prekida, zbog remećenja javnog reda i mira od strane, kako je rekla predsjednica Skupštine Novog Pazara Ifeta Radončić, strane pristalica Muamera Zukorlića. Uprkos svemu, tačke koje je predložila Stranka pravde i pomirenja su uvrštene u dnevni red, ali jedini cilj okupljenih bio je da izazovu nemire i spriječe održavanje Skupštine.

“Skupština je usvojila i na dnevni red stavila tačke koje je predložila SPP. Videli ste samo kakva je situacija bila i koliko puta je zasjedanje prekidano. U ovom slučaju smatram da je zakazala i PU Novi Pazar, nisu pokazali spremnost da uskoče u pomoć gradskim organima uprave, iako su bili obavešteni da lica remete javni red i mir. Obavestili smo ih da se događaju nemile scene ispred i u sali Skupštine. Viđene su policijske patrole u blizini, ali oni nisu reagovali. Prinuđeni smo da preduzmemo određene mjere da državni organi i policija Novog Pazara preduzmu neophodno. Bošnjaci nisu narod koji je sklon eksesima i ispadima, današnja slika ne doprinosi miru i stabilnosti”, rekla je Radončić.

A. Ni.

 

 

 

 

Podeli

N N

Recent Posts

U HOTELU „BOROVI“ ODRŽAN SAMIT: Američka podsekretarka Elizabet Alen sa mladima

Američka podsekretarka za javnu diplomatiju i javne poslove Elizabet Alen izjavila je danas u hotelu…

6 hours ago

Međunarodni ekonomski samit u Beogradu šansa za jačanje saradnje i razvoj Turske, Bugarske i Srbije

Šesti Međunarodni Balkanski ekonomski forum održan je juče u Beogradu. Okupio je značaj broj turskih,…

6 hours ago

Ljajić: Godovska pećina može biti atrakcija

„Godovska pećina u Tutinu je zapuštena, a od nje se može napraviti prava turistička atrakcija…

6 hours ago

Prolećni kros u okviru Krosa RTS – Kroz Srbiju

Prolećni kros u okviru Krosa RTS - Kroz Srbiju na Atletskom stadionu u Novom Pazaru…

7 hours ago

Birački spisak za predstojeće izbore zaključuje se u ponoć

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije informiše sve građanke i građane koji imaju…

7 hours ago

Medina Feković najbolja u državi na Književnoj olimpijadi

Učenica osmog razreda Osnovne škole "Rifat Burdžević Tršo" Medina Feković  najbolja je u državi kada…

8 hours ago