Sport

EP u Bratislavi: Saida Bukvić i Ajla Lukač u ringu od 16. oktobra

Saida Bukvić iz Borilačkog kluba Novi Pazar i članica Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Ajla Lukač počeće nastup na Evropskom kik-boks prvenstvu u Bratislavi 16. oktobra, a žreb za takmičenje u glavnom gradu Slovačke biće održan dan ranije.

Bukvić, zvanična evropska i svetska šampionka, ubedljivo je prva na rang listi Svetske kik-boks organizacije (WAKO) u lou-kiku do 52 kilograma.

Najveće protivnice u borbi za zlato trebalo bi da joj budu Turkinja Dilek Akar, Melinda Žiga iz Mađarske, Italijanka Laura Lombardi i ruska reprezentativka Ana Poskrebišjova, od koje je doživela poslednji poraz u ringu, pre četiri godine na Evropskom prvenstvu u Bilbau.

Od 13 prijavljenih, potencijalno opasna rivalka je i Vilma Railio iz Finske.

I u lou-kiku do 56 kilograma za medalje konkuriše 13 kik-bokserki, a učenica Huseina Dupljaka Ajla Lukač trenutno je šesta na WAKO listi.

WAKO bodovi favorizuju Poljakinju Ivonu Njerodu, Nikol Peronu iz Italije i Ukrajinku Antoninu Osetsku, a treba računati i na Ruskinju Irinu Parahinu, te Zelihu Doan iz Turske.

Šampionat Evrope u K1, lou-kiku i kik-lajtu biće održan u dvorani u kojoj su Lukač i Bukvić pre šest godina postale najbolja juniorka, odnosno kadetkinja na svetu.

Reprezentaciju Srbije, koja je završni deo prirema obavila na Vlasinskom jezeru, u Slovačkoj će predstavljati 12 momaka i 11 devojaka.

M. Minić

Podeli