PolitikaVesti

Ugljanin čestitao Izetbegoviću izbornu pobedu

Povodom velikog uspeha koji je Stranka demokratske akcije ostvarila na održanim opštim izborima u Bosni i Hercegovini, predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin uputio je čestitku predsedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću

“U svojstvu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća čestitam Vam na velikom uspjehu koji je ostvarila Stranka demokratske akcije na opštim izborima u Bosni i Hercegovini.

Bošnjačko nacionalno vijeće kao najviše legitimno predstavničko tijelo Bošnjaka u Srbiji izražava posebnu radost zbog izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ovaj veliki uspjeh Stranke demokratske akcije predstavlja radost za sve Bošnjake u svijetu koji se osjećaju dijelom jedinstvenog Bošnjačkog nacionalnog korpusa kao i za sve prijatelje jedinstvene, cjelovite i nedjeljive Bosne i Hercegovine buduće članice Evropske unije i NATO.

U to ime, Vama i Vašim saradnicima želim dobro zdravlje i puno uspjeha u daljem radu. Primite izraze mog najvišeg poštovanja” poručio je Ugljanin u čestitki Izetbegoviću.

Podeli