Politika

Oprečne izjave: Ko vodi – Dodik ili Ivanić?

Lider PDP-a Branislav Borenović izjavio je večeras da, na osnovu obrađenih 20 odsto biračkih mjesta, na 53 biračka mjesta kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić vodi u odnosu na kandidata Koalicije SNSD-DNS–SP Milorada Dodika.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da je Ivanić vodi sa 54,6 odsto glasova u odnosu na Dodika koji ima 44,1 odsto.

Borenović je rekao da “Ivanić ubjedljivo vodi u Banjaluci, dok Dodik vodi u dijelu seoskih sredina”.

“Veoma je značajno da je izlaznost u Republici Srpskoj značajno veća u odnosu na prije četiri godine, posebno u Banjaluci gdje je glasalo 60,42 odsto građana. Banjaluka je donijela veliku odluku da podrži Ivanića, a ne sumnjamo i kandidata za predsjednika Saveza za pobjedu Vukotu Govedaricu i sve naše stranke”, poručio je Borenović.

On je naveo da su na nivou Republike Srpske prebrojali 75.628 glasova, od čega je Ivanić dobio 51,6 odsto, a Dodik 45,8 odsto, dok su 2,3 odsto nevažeći glasovi.

“Ivanić vodi nekih pet odsto razlike u odnosu na Dodika. Mislim da će ta razlika biti veća, pogotovo kako glasovi budu dolazili iz gradskih sredina. Ivanić vodi u Banjaluci, Novom Gradu, Modriči, Bijeljini, Doboju”, precizirao je Borenović.

Borenović je dodao da prema rezultatim koje dobijaju, Ivanić ide u ponavljanje mandata u Predsjedništvo BiH.

Iz koalicije SNSD – DNS – SP – oprečni podaci, ali i postotci.

Na osnovu 20 odsto obrađenih glasačkih mjesta u Republici Srpskoj, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobio je iznad 58 odsto glasova birača, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Vjerujemo da će taj trend biti nastavljen i da će predsjednik Dodik veoma brzo da proglasi pobjedu”, rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Izbornom štabu SNSD-a u Banjaluci.

Na osnovu šest odsto ukupno obrađenih glasova, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik ima više od 23.000 glasova, a kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić oko 15.000, rekla je večeras Srni šef Medija tima DNS-a Lejla Rešić.

“Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović takođe ima ubjedljivo vođstvo nad kandidatom Saveza za pobjedu Vukotom Govedaricom. Dodik i Cvijanovićeva imaju vođstvo i kada je riječ o Izbornoj jedinici jedan, gdje je ukupno obrađeno 19 odsto biračkih mjesta”, navela je Rešić.

Ona je dodala da veliku podršku ima i Dragutin Rodić, koji je kandidat DNS-a u Izbornoj jedinici jedan za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Izvor: N1

Podeli