Društvo

Novi Pazar veliko gradilište-Radi se na više od deset lokacija

Novi Pazar je poslednjih dana veliko gradilište. Mehanizacija preduzeća Novi Pazar–put, ali i ostalih građevnskih firmi nalazi se na mnogim lokacijama u gradu. Ulice se intezivno prirpemaju za asfalt, a uporedo se radi na izgradnji vodvodne mreže,  kišne i fekalne kanalizacije.

Gostujući u emisiji Odgovor, pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović najavio je  da će uskoro početi da se radi na mnogim lokacijama u gradu.

“Ne znamo još uvek termine, ali uskoro bi trebalo da se počne sa Pribojskom ulicom, da se priprema za asfalt i brojne ulice u Selakovcu i mnogim naseljima u gradu”, rekao je Hasanović pre dva dana u emisiji.

Kao što je Hasanović najavio, radovi su već počeli.

Građevinska sezona u Novom Pazaru ne jenjava, radi se na mnogim lokacijama u gradu. U Pribojskoj ulici trenutno se vrši iskop. U toku su radovi in a kružnoj saobraćajnici kod Opšte bolnice, gradi se plato u krugu Doma zdravlja, priprema se i krak ulice generala Živkovića ,koji se spaja sa ulicama Emina Redžepagića i Treće sandžačke brigade, mehanizacija je radila i u Pljevaljskoj ulici, intezivno se radi i u Pribojskoj ulici, za asfalt se pripremaju i dva kraka Ulice Ruđera Boškovića kod groblja Gazilar.  U Pobrđu, je u toku postavljanje ivičnjaka i nivelisanje šahti, pa će uskoro radovi biti i okončani. Mehanizacija je počela da radi i u Duborvačkoj 404, 410 i 412. Meštani su se jutros obradovali zvucima mašina, srećni su što će od ove zime blato i prašina za njih biti prošlost.

Uskoro će početi da se radi i u kraku Sjeničke ulice na Paricama. Kako bi završili sve radove na vreme, iz predzeća Novi Pazar-put angažovali su podizvođače, tako da je veliki broj privatnih građevinskih firmi angažovano u brojnim ulicama u gradu.

 

Podeli