Društvo

Završena manifestacija “Noć istraživača”

U okviru manifestacije „Noć istraživača“ odražan je i konkus za najbolju fotografiju. Troje mladih Novopazaraca nagrađeno je prigodnim poklonima, a cilj je bio da se mladi motivišu da kroz fotografiju nauče nešto više o svojim, ali i drugim kulturama.

U muzeju Ras održana je manifestacija „Noć istraživača“. U prethodnoj nedelji održana su tribine o islamskoj i hrišćanskoj kulturi i tradiciji, o značaju očuvanja životne sredine,  a organizovana je i poseta kulturno istorijskim spomenicima i sefarskom groblju u naselju Potok. Sinoć su u muzeju predstavljene sve fotografije, koje su pristigle na konkurs u okviru ove manifestacije. Mladi su pokazali koliko su kreativni, tako da je bilo teško odabrati najbolje.

Prisutnima je kroz predavanje predstavljena istorija, kultura i tradicija Novog Pazara.

Odabrane su tri najbolje fotografije, a nagrađenima je drago što su imali prilike da učestvuju u ovakvom projektu.

Novi Pazar je deveti put deo globalne manifestacije “Evropska noć istraživača“, koja za cilj ima popularizaciju nauke i učenja kroz zabavu. Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar od 24. do 29. septembra bio je domaćin   istraživačima i svim ljubiteljima nauke iz Novog Pazara i okoline.  Realizaciju su podržali:  Državni univerzitet Novi Pazar; Kulturni centar  Novi Pazar, Muzej Ras Novi Pazar.

Podeli