Categories: DruštvoVesti

Spektakularna proslava “Decenije uspjeha” SDP-a

Sandžačka demokratska partija će deceniju vlasti u Novom Pazaru, krunisati velikim spektaklom, koji je zakazan za 6.oktobar u sportsko sajamskoj-ustanovi Pendik, a pod nazivom „ Decenija uspjeha“. Na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora ove partije Fahrudin Đekić osvrnuo se i na aktuelnu temu rušenja Arap džamije, koju je okarakterisao kao uništavanje kulturne baštine muslimana, zarad materijalne dobiti pojedinaca.

Uspešno vođenje grada Novog Pazara Sandžačke demokratske partije ogleda se u u realizaciji brojnih projekata za dobrobit svih građana. Novi Pazar je iz godine u godinu izrastao u moderan evropski grad, gde je život građana daleko bolji, što je i politika, kojom su se predstavnici ove partije vodili godinama. Deceniju vlasti uspešnog vođenja Grada Novog Pazara Sandžačka demokratska partija obeležiće 6. oktobra u 18h svečanim skupom u hali Pendik pod nazivom „Decenija uspjeha“.Predsednik Gradskog odbora Fahrudin Đekić je govoreći o ovom skupu rekao da će on biti svečanog karaktera i verovatno nešto što još nije viđeno na ovim prostorima.

“Mi smo srećni i zadovoljni što možemo nakon deset godina napornog rada pozvati naše članove, naše simpatizere i sve one koji vole ovaj grad da se zajedno podsetimo šta je to urađeno za prethodnih deset godina. Na skupu će biti prikazan kratak film o tome kako je SDP došao na vlast i kako je tekao razvoj tokom 10 godina. Ukazaćemo čast svim našim starim aktivistima koji su ugradili sebe u Sandžačku demokratsku partiju, setićemo se onih koji su preselili na ahiret, danas nisu sa nama, ali su svojim trudom, aktivizmom i radom ostavili neizbrisiv trag u Sandžačkoj demokratskoj partiji. Na skupu će govoriti naš osnivač, prvi predsednik SDP-a, naš lider,potpredsednik Vlade Republike Srbije, gospodin Rasim Ljajić.Takođe, na skupu će govoriti sva tri SDP-ova gradonačelnika Mirsad Đerlek, Meho Mahmutović i Nihat Biševac. Ovaj skup svečanog karaktera biće spektakl koji će pokazati svu snagu, raskoš koju nosi SDP.“, rekao je Fahrudin Đekić.

Đekić je pozvao sve građane kojima na srcu leži izgradnja modernog, evropskog Novog Pazara da zajedno, obeležavajući prvu deceniju uspeha, zakorače u još jednu deceniju koja će zasigurno biti još uspešnija kako za Sandžačku demokratsku partiju, tako i za građane Novog Pazara”, kazao je Đekić.

Đekić se na konferenciji osvrnuo i na rušenje Arap džamije.

„Svi mi, kao i svi građani Novog Pazara, zgranuti smo onakvim scenama koje smo vidjeli. Videli smo slike, videli smo, nažalost, i one zastrašujuće snimke na kojim vidimo kako se uništava jedan deo naše kulturne baštine, deo naših sećanja, naših osećanja i deo svih nas. Pritom niko od nas ne zna šta se tu radi i šta se hoće sa tim armiranim betonskim stubovima. Nažalost, predviđanja SDP-a o kojima smo govorili na početku ispostavljaju se tačnim. Sada su svi građani svesni da se ovde ne radi o bilo kakvoj brizi o džamiji jer to nije imanentno ljudima koji se sada bave tim poslom, već se radi o, i sada je to svima jasno, nastojanju poslovne imperije koju vodi Muamer Zukorlić da dođe do kvadrata poslovnog prostora, da dođe do novog priliva finansija. Imamo primer da ako neko želi da sačuva ono što vredi i u istorijskom i u kulturnom smislu i da vredi za vernike, u Sjenici, u Sultan Valide džamiji. Svako može da se uveri kako se to radi kada se radi stručno, pod rukovodstvom TIKA-e”, dodao je Đekić.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

13 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

14 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

18 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

19 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

22 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

23 hours ago