Društvo

U Kulturnom centru održano predavanje o značaju dojenja

U prostorijama Kulturnog centra održano je predavanje o značaju dojenja za trudnice i porodilje. Skup je organizovan na nivou Doma zdravlja, a glavnu podršku su pružili prijatelji iz Philips Avent-a. Glavna organizatorka je Azra Kijevčanin, glavna sestra službe za zdravstvenu zaštitu žena.

Glavni sponzor i pokrovitelj je MCG grupa koja je generalni zastupnik Philips Avent-a koji su omogućili na poklon torbu patronažnim sestrama koja sadrži pumpicu za izmlazanje mleka, via šolju, priručnik o dojenju i priručnik o uvođenju mešovite ishrane.

Predavanje o značaju dojenja trudnicama i porodiljama kako da se snađu u prvim danima nakon porođaja držala je viša medicinska sestra, Slađana Crvenkov.

“Trudnicama ćemo ponuditi puno znanja. Nadam se da sam dovoljno kompetentna nakon 22 godine rada kako na terenu u patronažnom radu tako i sa trudnicama u pripremi za porođaj. Drago mi je da ću moći da porazgovaram sa njima i omogućim dvosmenu komunikaciju”, rekla je Crvenkov.

Predavanju je prisustvovalo pedeset trudnica koje su želele da saznaju što više o porođaju i o dojenju.

“Ovaj skup nije prvi put organizovan. Izlazimo u susret našim trudnicama, tako da je ovo već treće predavanje što se tiče predavanja o dojenju. Nadam se da će ove mlade trudnice imati dosta lepog da čuju i da će odneti lepa iskustva. Takođe kroz ovo predavanje moći će da podignu svoje samopouzdanje što se tiče prvog kontakta sa bebom i da se manje boje samog porođaja”, rekla je glavna sestra službe za zdravstvenu zaštitu žena, Azra Kijevčanin.

N. H.

Podeli