Sport

Pazar i Bežanija podelili bodove, Maksimović isključio Novalića i Ragipovića

Fudbaleri Novog Pazara i Bežanije odigrali su danas 2:2, u utakmici šestog kola Prve lige Srbije.

Gosti iz Beograda poveli su preko Đorđa Radovanovića u 23. minutu, ali je Novi Pazar preokrenuo golovima Kenana Ragipovića u 31. i kapitena Seada Islamovića u 63. minutu.

Konačan rezultat postavio je Aleksandar Desančić u drugom od ukupno osam minuta sudijske nadoknade u drugom poluvremenu.

Domaćin je meč završio s dvojicom igrača manje, s obzirom da je sudija Đorđe Maksimović iz Inđije zbog drugih žutih kartona isključio Elvisa Novalića u 70. i Ragipovića u 74. minutu.

“Znali smo da imaju kvalitet. Rano su dali gol, uz malo sreće smo se vratili, a nekim korekcijama na poluvremenu stigli i do vođstva. Kasnija dešavanja na terenu neću da komentarišem da ne bih bio kažnjen, ali trebalo je danas doživeti ovu atmosferu. Da Srbija vidi kako se navija”, rekao je posle utakmice trener Novog Pazara Vladica Petrović.

Maksimović je Novopazarcima sudio u jesenjem dela minulog prvenstva u Dobanovcima, kada su posle remija protiv Budućnosti (1:1) najavili istupanje iz lige.

On je na toj utakmici isključio igrača, trenera i fizioterapeuta Pazara, u finišu je dosudio jedanaesterac Budućnost, a gostujućim fudbalerima podelio je devet od ukupno 10 žutih kartona.

“Znali smo da će biti teško. Pazar ima mlad i agresivan tim, koji je hrabro vođen, a navijači su uz ekipu tokom svih 90 minuta. Posle vođstva ušli smo u period gde ništa nismo kontrolisali, pa ćemo neke stvari morati da analiziramo. Rezultat je realan, a ostalo ne bih komentarisao”, kazao je trener Bežanije Aleksandar Stanković.

Utakmicu na Gradskom stadionu pratilo je oko 1.500 gledalaca.

Posle nekompletnog kola, Bežanija je lider na tabeli sa 13 bodova, devet više od Novog Pazara na 14. mestu.

Pazar će u narednom kolu gostovati Budućnosti, a Bežanija će dočekati Inđiju.

M. Minić

Podeli