Društvo

Uskoro otvaranje nove Hitne pomoći

Nova zgrada Hitne pomoći počeće sa radom krajem septembra bez obzira što još uvek nije nabavljena sva neophodna oprema za rad ove zdravstvene ustanove. Ministarstvo zdravlja je raspisao tender za nabavku pomenute opreme i sve zavisi od toga kada će ona stići. Za ovu opremu Ministarstvo je opredelilo 10 miliona dinara. Kako radio televizija Novi Pazar saznaje dok oprema ne stigne postepeno će se prebacivati oprema iz stare zgrade, a polako će u nove prostorije prelaziti i ljudstvo.

Na tenderu Ministarstva zdravlja, vrednom 10 miliona dinara, biće kupljeni ultrazvučni aparati, pacijent monitori, aparati za reanimaciju, aspiratori i drugi medicinski uređaji.

Lokalna samouprava Novog Pazara je ranije uložila pet miliona dinara u nabavku kancelarijske, kompjuterske opreme i klima uređaja, a deo stvari obezbedio je i Dom zdravlja sopstvenim sredstvima. Izgradnja i opremanje nove zgrade Hitne pomoći je projekat vredan gotovo milion evra od kojih je Evropska unija, preko programa Evropski Progres, izdvojila 680.000 evra. Radovi na izgradnji Hitne pomoći počeli su u julu prošle godine, a izvodila ih je novopazarska firma “Elmir d.o.o”.

N. H.

Podeli