Sport

Sportifico prezentovan u Novom Pazaru

Srpski startap Sportifico uvršten je u jedan od šest najatraktivnijih projekata u izboru prestižnog američkog časopisa i portala “Enterpreneur”, kao niša koja menja način komunikacije i koja otvara nove mogućnosti digitalnog doba.

Sportifico je društvena mreža za fudbalere koja je osnovana 2016. godine u Beogradu sa ciljem da pomogne aktivnim sportistima, trenerima i klubovima u daljem razvoju. Rezultati sa utakmica, najbolji potezi, golovi, statistika, komentari, i još mnogo toga deo je sadržaja koji se svakodnevno dele u čitavom regionu.

“Sportifico je društvena mreža koja pomaže sportistima da se povežu, započnu sopstvenu sportsku karijeru ili naprave tim. Nakon što je korisnik primljen na platformu, može da prikaže svoj sportski CV i kreira profil. Pored toga, korisnici redovno ažuriraju rezultate i ličnu statistiku i što može da im pomogne da ih skauti, treneri ili kolege primete ili eventualno angažuju u svoj klub. Pritom, mogu jedni drugima da šalju poruke, međusobno komuniciraju, daju podršku”, rekla je za RTV Novi Pazar Ruža Ilić deo uspešne porodice Sportifico.

Tvorac srpskog “fejsbuka za fudbalere” je nekadašnji fudbalski golman Miloš Erić, student Fakulteta organizacionih nauka.

Sportifico je u prvoj godini postojanja poečo sa takmičenjem Sportifico tim sezone u kome se odmah našao i golman Nacionala iz Novog Pazara Saladin Mecinović koji je uspeo da dobije više od 12 000 glasova.

Ova društvena mreža za fudbalere promovisana je nedavno i u Novom Pazaru u fudbalskoj akademiji “As” gde je mladim nadama najvažnije sporedne stvari na svetu prezentovan značaj ove sve popularnije društvene mreže za fudbalere.

K.Radović

Podeli