Društvo

Noć istraživača i u Novom Pazaru

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Vreme je da se još jednom upustimo u otkrivanje naučnih tajni, da zavirimo iza kulisa najneverovatnijih naučnih eksperimenata i zajedno iznova otkrijemo sva uzbuđenja koja sa sobom nose naučna istraživanja! Jer, bez obzira na to da li nam se ove godine pridružuješ prvi put ili, kao i mi, u naučnim vodama plivaš već duže vreme, treba da znaš da je put kojim se kreću naučnice i naučnici iz dana u dan drugačiji, uzbudljiviji, pun uspona i padova, iznenadnih otkrića ali i rezultata koje samo uz malu pomoć nauke možemo da predvidimo. I želeli bismo da baš ti budeš deo naše ekipe ove noći.

Evropska Noć istraživača, trinaesta po redu , ove godine će se održati 28. septembra od 15 časova do ponoći u dvadeset sedam zemalja uključujući i Srbiju, a deo naučne zabave preneće se i na 29. septembar!

Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije , koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

Ove godine, deveta po redu Evropska noć istraživača, održaće se u petak 28. septembra i u Novom Pazaru. Naučni klub Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Novi Pazar, jedan od 13 koje je Centar za promociju nauke otvorio 2016. godine biće domaćin istraživačima i svim ljubiteljima nauke iz Novog Pazara i okoline od 24. do 28. septembra 2018.

Kroz slogan Evropske noći istraživača „Istražuj kroz noć, u znanju je moć“ na svim punktovima dozivaće vas nauka. Put do naučnog petka menja fokus i promoviše vrednosti kulturnog nasleđa i prirodnih resursa u društvu, ističući značaj uloge koje zajednice igraju u očuvanju kulturnog nasleđa.

Partneri na projektu su: Državni univerzitet Novi Pazar; Kulturni centar  Novi Pazar, Muzej Ras Novi Pazar.

Na internet stranici http://nocistrazivaca.rs/np-2018 mogu se pronaći detalji programa u Novom Pazaru.

K. Radović

 

 

Podeli