Društvo

Novopazarci izabrali Sarimsakli

U Sarimsakliju, omiljenom letovalištu turista iz Srbije, u ovom trenutku boravi oko 200.000 turista iz svih krajeva. Većinu njih na obale Egeja vraćaju povoljni klimatski uslovi, gostoljubivost, te brojni sadržaji koji su im na raspolaganju.

Turska je i ove godine top destinacija među turistima. Regija Ajvalik, koja je zbog brojnih posebnosti, pod zaštitom države, jedna je od najposećenijih. Turizam u ovom kraju ima primat, u prilog čemu govori brojka od 150 hotela u Sarimsakliju. U TA “Znak”, koja više od dve decenije u Tursku dovodi turiste iz Srbije i Sandžaka, zadovoljni su sezonom koja u Turskoj uveliko traje.

Povoljni klimatski uslovi, nadaleko poznato gostoprimstvo i brojni sadržaji, samo su neki od razloga zbog kojih se turisti vraćaju na obale Egeja. Neki 17 godina, pa čak i više puta u toku sezone.

Oni koji jednom dođu u Sarimsakli i posete ovaj deo Turske po nepisanom pravilu uvek se vraćaju. Sezona u Turskoj se ne završava. Trajaće do kraja septembra, poručuju iz TA “Znak”.

“Javio sam agenciji u Novom Pazaru da uvedu još jednu smenu i to od 15-22.septembra i to po mnogo povoljnijim i nižim cenama. Siguran sam da će biti sjajno jer će vreme biti idealno” – rekao je Zenib Biberović iz agencije “Znak” .

Inače, u Sarimsakliju trenutno boravi oko 200.000 turista. Iz Novog Pazara put Turske nova grupa posetilaca krenuće već ovih dana.

Senada Kalić

Podeli