Gimnazija startovala sa novim specijalizovanim IT smjerom

Novopazarska Gimanzija u ovu školsku godinu ušla je sa novim specijalizovanim smjerom. Riječ je o novoformiranom odjeljenju iz oblasti informacionih tehnologija koje je posebno privlačno za talentovane učenike iz oblasti matematike i za one koji su zainteresovni za programiranje.

Rad na programima sa tekstom, računarska grafika, upravljanje računarskim resursima, izrada web sajtova, bezbjednost i zaštita računarskih mreža samo su neke od vještina za koje učenike priprema ovo specijalizovano odjeljenje. Iako je vladalo veliko inetersovanje za samo formiranje i za pohađanje IT smjera svega dvanaest učenika će biti u odeljenju ove godine. Šezdeset učenika polagalo je prijemni za ovo odjeljenje.

” Položilo je 16 učenika. U onom periodu iščekivanja da li će biti odobreno odjeljenje tri naša potencijamna učenika koja su položila ispit su upisala neki drugi smjer u našoj školi, tako je trenutno 12 upisanih učenika, što je dovoljno da odjeljenje bude oformljeno. Uslov da dobijemo dozvolu je bio da dokažemo da imamo potpunu tehničku opremljenost za takvu nastavu i edukovanje u IT smjeru“, kaže direktor Gimnazije, Nermin Dražanin.

Držanin je  izrazio uvjerenje da će učenici specijalizovanog smjera vrlo brzo savladati sva znanja neophodna za kompjutesko tržište rada i da će već sledeće godine biti znatno veći broj učenika ovog smjera.

Podeli