Sport

Spuštena zavesa na 45. Sandžačke igre

Svečanom ceremonijom zatvaranja stavljena je zavesa na obnovljene 45. Sandžačke igre koje su protekla četiri dana održane u Novom Pazaru. Novi Pazar kao i toliko puta do sada pokazao se kao odličan domaćin velikih sportskih manifestacija. Zastavu Igara u dvoranu Pendik uneli su volonteri koji su obali ogroman posao na Igrama.

Za najbolju žensku ekipu u sveukupnom plasmanu proglašena je ekipa Novog Pazara sa ukupno 226 bodova, druga je bila Sjenica, a treći Tutin. Predstavnicima ovih ekipa pehare je uručila predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić koja je čestitala svim učesnicama na ovom velikom takmičenju.

„Sandžačke igre su obnovljene i tradicija je nastavljena. Čestitam svim učesnicima, posebno pobednicima, orgnizatorima.“ – rekla je Radončić.

U muškoj konkurenciji u ukupnom plasmanu najviše bodova je osvojila ekipa Novog Pazara sa 528 bodova, ostavivši iza sebe ekipe Sjenice i Tutina.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac pozdravio je sve pobednike ali i one koji se nisu okitili medaljama i istakao značaj velikih sportskih dešavanja za Novi Pazar.

„Novi Pazar kao i toliko puta do sada pokazao se kao odličan domaćin velikih sportskih manifestacija. Čeka nas svetla sportska budućnost. Drago mi je što ste bili u Novom Pazaru, što ste stekli prijatelje, povezali se sa novim ljudima, družili. Vidimo se naredne godine“ – rekao je Biševac.

Nagradu za fer plej ponela je ekipa Rožaja.

Najbolja ekipa kada se saberu uspesi i rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji je ekipa Novog Pazara. Direktoru Sportskog saveza Novi Pazar Emiru Mehmedoviću pehar je uručio predsednik BNV-a Sulejman Ugljanin.

„Čestitam sportistima, Gradu na organizaciji, svima koji su bili deo ovog sportskog spektakla, svima koji su uspeli na pravi način da ugoste 590 sportista. Imali ste priliku da nadmašite svoje rezultate, da se fer isportski nadmećete, da se družite i upoznajete“ – rekao je na zatvaranju 45. Sandžačkih igara Ugljanin.

Katarina Radović

Podeli