Društvo

Regionalna Turistička organizacija Sandžaka uz Sandžačke igre

Atraktivni programi učinili su da Regionalna turistička organizacija Sandžaka  bude nosilac domaćih, regionalnih, ali i međunarodnih projekata iz oblasti promocije turizma i turističkih potencijala regije. Na toj ljestvici, Sandžačke igre zauzimaju visoku poziciju,  jer su za taj sportski događaj  zainteresovani i strani turisti. Pored onih primarnih,  pozitivne efekte koje ovaj događaj povlači, osjetili su privrednici i ugostitelji, a povećan broj noćenja u novopazarskim hotelima I prenoćistima, obezbjedio im  je dodatni posao kao krunu sezone.

,, Regionalna turistička organizacija Sandžaka, dala je ogromnu podršku Sandžačkim igrama. Aktivni smo kroz sve segmente organizacije od sportskih do smještajnih. Posebno smo zainteresovani za  MTB  i takmičenja u kajaku, jer skoro dva mjeseca promovišemo ekstremne sportove i aktivni odmor u prirodi . Rafting, paraglajding, kajak, ciklo turizam, kao novi turistički proizvod u Sandžaku su discipline koje nas još jače vezuju za ovu regionalnu, sportsku, kulturnu i turističku manifestaciju.  Posebno mi je drago sto su ovi sportovi naglašeni, a zbog svoje atraktivnosti privukli su sportiste i publiku iz kompletne regije. Organizacija 45. Sandžačkih igara, dokaz je da smo uvijek  spremni za velike događaje”, rekao je direktor Regionalne turističke organizacije Sandžaka, Haris Gegić.

Kvalitetnim, direktnim i za regiju važnim aktivnostima i projektima Regionalna turistička organizacija za kratko vrijeme uspjela je da se nametne  kao važan i poželjan partner lokalnim samoupravama i sličnim ustanovama u zemlji i izvan ove regije i kroz formiranje novih vidova turizma.

Galib Gicić

Podeli