Društvo

DUNP: Počeo drugi upisni rok

Na  Državnom  univerzitetu  u  Novom  Pazaru   danas je počeo drugi rok za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija.  Ovo je prilika da do indeksa dođe ukupno 271 kandidat  (173  na budžetu i 98 na samofinansiranju).

Broj slobodnih mesta, zavisno od departmana,  prilično je različit, tako da najviše slobodnih mesta – 118, ima na matematičkim naukama. Na ostalim departmanima brojke su znatno niže: na ekonomskim 36, na tehničkim 28,  na biomedicinskim 15, dok će na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici, na Agronomiji i Prehrambenoj tehnologijii biti ukupno 20 mesta. Kada se slobodna mesta posmatraju sa nivoa studijskih programa, ovi brojevi su dva, pa i tri puta manji.  Po nekoliko slobodnih mesta ostalo je i na pravu,  hemiji i srpskom jeziku i književnosti.

Prijavljivanje  kandidata  za upis u septembarskom roku traje i sutra. Prijemni ispiti polagaće se  4. septembra, konačna rang- lista biće objavljena 8. septembra, a upis počinje 10. i završava se 14. septembra.

Popunjavanjem svih mesta na studijskim programima: psihologija,  vaspitač  u predškolskim ustanovama,  arhitektura, softversko inženjerstvo, engleski jezik i književnost, biologija i rehabilatacija, u junskom upisnom roku na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, ostvaren je najveći deo planirane upisne kvote.

Izvor: DUNP

Podeli