Kultura

Koncert sevdaha za treći dan Bajrama

U organizaciji Kulturnog centra Novi Pazar, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara na gradskom šetalištu održan je bajramski koncert sevdaha. Publika je uživala u nastupima istaknutih predstavnika ove vrtste muzike i njihovim interpretacijama poznatih numera.

Koncert je dio bogatog i raznovrsnog programa kojim je Grad Novi Pazar proteklih dana proslavio i obilježio Kurban bajram. Veliki broj posjetilaca i ljubitelja sevdaha bio je na gradskom šetalištu,  gdje su nastupili pjevač Šefćet Hamidović zvani Ringo iz Sjenice i solistkinja iz Sarajeva, Hasiba Agić. Oni su zajenički podsjetili publiku na odbaranu pjesme iz bošnjačke kulture i omiljene svedalinke, a sve to uz pratnju orkestra Zorana Pavlovića Boćinca.

Prisutni su mogli čuti i pjesme sa nedavnog Festivala odžanog na Ilidži  koje je premijerno izveo Ragip Hamidović Besko. Interpretatorima su se na sceni pridružili i Rustem Muratović Ljuca, Suda Karišik i Bute Pazarac. Oni su zajednički izveli pjesme “Bajram ide Bajramu se nadam” i “Kad pogledam sa bedema”, a zbog velikog interesovanja i gledanosti, prema riječima organizatora, dogovoreno je da će sličan koncert sa istim izvođačima biti održan ponovo.

Podeli