Društvo

Nasufović: Bajram je prava prilika da prekinemo samoću i da započnemo pravi život – život u zajedništvu!

Svim vernicim au srbiji Kurban Bajram čestitao je Kurban Bajram reis Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović koji je tom prilikom rekao da Kurban bajram prilika da se započne život u zajedništvu,. “Svedoci smo da je čovek danas, više nego ikada ranije, izložen pritisku da odustane od susreta sa čovekom, te da se danas spas traži u samoći. Takav put i takav način života nije od Bogam,niti vodi ka Bogu”, rekao je Nasufović. On je kazao i da je “smisao života da čovek bude srećan”, da je “samoća tuga”, a da je “zajedništvo sreća”.

“Nema sreće, niti uspjeha bez žrtve (kurbana) – onoga što nam je drago. Sutra, na dan Bajrama, ko ne bude imao mogućnosti da kurban udijeli, neka ne tuguje, već neka riječi mira i osmjeh udjeljuje pri svakom susretu.

Bajram je prava prilika da prekinemo samoću i da započnemo pravi život – život u zajedništvu!

U nadi da će Milostivi Allah primiti hadž svim hadžijama, primiti naše kurbane, da će nam grijehe oprostiti, da će milost Svoju spustiti na duše naših umrlih, da ćemo uz Njegovu pomoć čuvati zajedništvo i porodice svoje, komšije i prijatelje, dom i domovinu, moleći se za sreću svakog čovjeka, svim hadžijama i svim pripadnicima islama od srca želim:  Bajram šerif mubarek olsun!” – stoji u čestitki Nasufovića.

Podeli