Sport

Biciklisti u odličnom ritmu

Biciklista Trnave Nermin Ćatović pobedio je u trci kadeta na Kupu Srbije u planinskom biciklizmu u Raški, a najbolji na tom takmičenju bili su i njegov klupski kolega Ali Ćosović kod poletaraca, poletarci Trnave ekipno, kao i mlađi poletarac Novog Pazara Imran Ahmetović u svojoj kategoriji, te ekipe mlađih poletaraca i mlađih kadeta Novog Pazara.

Ekipa Trnave bila je druga kod kadeta, a Amel Ćosović iz tog kolektiva završio je na trećem mestu u uzrastu poletaraca.

Od članova Novog Pazara, Emin Društinac osvojio je drugo, a Rijad Kurtanović treće mesto kod mlađih poletaraca, dok su treće pozicije pripale još mlađem kadetu Mervanu Hanuši i ekipi poletaraca.

Pazarski kolektivi su početkom meseca imali uspešne nastupe i na dva državna prvenstva u Čačku.

Ćatović iz Trnave postao je kadetski prvak Srbije u brdskoj vožnji, što je kod juniora pošlo za rukom njegovom doskorašnjem klupskom kolegi, a sada članu Partizana Admiru Kolašincu, dok su poletarci Trnave bili ekipno drugi.

Kolašinac je u kriterijumu juniora zauzeo drugo mesto, a kadet Ćatović je u toj disciplini ušao u cilj kao trećeplasirani.

Masters Novog Pazara Esad Hasanović trijumfovao je i na brdu i u kriterujumu u svojoj konkurenciji, a Emir Koca bio je vicešampion u brdskoj vožnji.

Mlađi poletaci Novog Pazara Kaim Murtezić i Imran Ahmetović stigli su do trećih pozicija na brdu, odnosno kriterijumu, uz dvostruku ekipnu pobedu u tom uzrastu.

Od ostalih ekipa Novog Pazara, mlađi kadeti bili su drugi na brdu, a kadeti treći u kriterijumu.

Tokom avgusta, veliki međunarodni uspeh ostvario je Novopazarac u crno-belom dresu Admir Kolašinac, koji je na dvoetapnom Trofeju Milana Panića za juniore u Beogradu upisao treće mesto u etapi i četvrto u generalnom poretku.

M. Minić

Podeli