Sport

Pet trijumfa mladih atletičara u Kragujevcu

Mladi atletičari Novog Pazara osvojili su danas pet prvih, drugo i treće mesto u četvrtom kolu Letnje mini lige Atletskog saveza centralne Srbije u Kragujevcu.

Saima Murić pobedila je kod mlađih pioinirki na 600 metara, gde je treće mesto pripalo Mejri Mehmedović, dok je u tom uzrastu na dvostruko kraćoj deonici slavila Vanja Petrović, a Kanita Brahić je bila četvrta.

Vahid Gicić ostvario je trijumf u konkurenciji mlađih pionira na 800 metara, ispred drugoplasiranog Džemala Hasanovića, dok su kod atletskih škola za 2007. i 2008. godište bez premca bili Samed Hadžić na 800 i Nejra Brahić na 600 metara.

Prethodno kolo Letnje mini lige Atletskog saveza centralne Srbije održano je pre sedam dana u Smederevskoj Palanci, a mladi Pazarci uknjižili su četiri prva i dva treća mesta.

Murić je trijumfovala kod mlađih pionirki na 600 metara, Mehmedović i Lenka Nikolić završile su na trećoj i četvrtoj poziciji, dok je Petrović u toj starosnoj kategoriji bila najbrža na 300 metara.

Kod mlađih pionira na 800 metara pobedio je Džemal Hasanović, uz treće mesto Gicića, dok je Hadžić na istoj deonici slavio u konkurenciji atletskih škola za 2007. i 2008. godište.

M. Minić

Podeli