Društvo

Predstavljeno ”Sahar selo” u Tutinu

U Tutinu je predstavljeno idejno rešenje projekta o izgradnji Rehabilitaciono-turističkog centra – Sahar selo. Nosilac ovog ambicioznog projekta, vrednog blizu milion evra je tutinsko Udruženje dijabetičara ”Sahar” u saradnji sa Savezom društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti.

Prema rečima predsednika Udruženja dijabetičara Sahar, Seada Reča, ovaj ambiciozan i pomalo futuristički projekat trebalo bi da bude realizovan na teriotriji opštine Tutin.

”Sigurno da će taj projekat imati razumevanja i dobrog sluha na teritoriji regiona, mislim na države kompletnog regiona od Bugarske do Hrvatske, pošto gotovo sa svima njima imamo potpisane memorandume o saradnji”, rekao je Reč.

Na osnovu idejnog rešenja, vrednost projekta je blizu milion evra. Kako je planirano, finansiraće se iz međunarodnih fondova a ne na teret opštinskog i državnog budžeta.

”Račumnamo na finansijska sredstva svetskih zdravstvenih organizacija, svetskih NVO. Sigurno da nećemo opteretiti ni jednu opštinsku upravu, bilo da je to Tutin ili neka druga, niti budžet Vlade Srbije”, kazao je reč nakon prezetacije projekta u tutinskom Domu kulture.

S.Lj.

Podeli