DruštvoPolitika

Leković: Optužbe o navodnoj zloupotrebi budžeta, najobičnije gluposti

Načelnik Gradske uprave Almir Leković demantovao je navode potpredsednika Stranke pravde i pomirenja Jahje Fehratovića o navodnoj zloupotrebi budžeta, jer, kako je istakao Leković, da je bilo ikakve zloupotrebe službenog položaja ili finansijskih sredstava, počinioci bi bili procesuirani i od nadležnih institucija predloženi za razrešenje sa funkcija.

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović na konferenciji za novinare održanoj u sredu 15.avgusta optužio je nekoliko gradskih funkcionera, za kako je naveo, zloupotrebu budžeta. Upitno je međutim, da li je mislio baš na načelnika Gradske uprave Almira Lekovića, koga je nazvao Almir Lekić.

Demantujući navode Fehratovića Leković je rekao da institucije poput Tužilaštva za privredni kriminal, vrlo dobro rade svoj posao.

”Mogu da kažem da su to najobičnije gluposti, jer mso u više navrata naznačavali da se radi o proceduralnim nedostacima, što je i evidentno u izveštaju Državne revizorske institucije, koji je dostupan na njihovom sajtu. Sama činjenica da se radi o prekršajnoj prijavi protiv mene i još 10 drugih lica, govori o tome da se radi o delu, pravno rečeno, malog značaja”, rekao je Leković.

”To bi bilo isto kao kada bi nekom zbog prekršaja nevezivanja pojasa, tražili da mu se oduzme vozačka dozvola”, pojasnio je Leković.

S.Lj.

Podeli