DruštvoVesti

Hasanović : “Nema govora o nenamenskom trošenju sredstava, nekima smeta naša aktivnost na svim poljima”

Komentarišući neistinite navode predstavnika pojedinih političkih partija da su sredstva iz gradskog budžeta trošena nenamenski, pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović istakao je da ovo nije prvi put da pojedinci posežu za politikanstvom i lažnim optužbama.

„Neki se ljudi ničim drugim i ne bave osim lažnim optužbama, sumnjajući u sve živo. To je posledica ljubomore i nervoze zbog naše izuzetne ažurnosti i pokrenutih aktivnostima u čijoj realizaciji učestvuje Gradska uprava i sva javna preduzeća. Toliko rada na polju infrastrukture, kulture, obrazovanja, zdravstva, nekome očigledno ne ide na ruku. Naša je želja da Novopazarci žive bolje i u tom cilju vodimo svakodnevnu borbu“, kazao je Hasanović.

On je podsetio da u Novi Pazar neprekidno dolaze brojni turisti, sve više gostiju i da je grad zalaganjem lokalne vlasti postao regionalni centar, što nekom očigledno smeta. Poslednji u nizu neistinitih navoda pojedinih predstavnika opozicije su pokušaj da se građanima manipuliše, jer, podseća Hasanović, Državna revizorska institucija, koja je registrovala proceduralne nepravilnosti u radu GU ima savetodavni karakter.

„Greške koje nam se stavljaju na teret su proceduralne i u to se svako može lako uveriti jer je izveštaj dostupan na sajtu DRI. Grad je u međuvremenu na osnovu svih sugestija te greške korigovao i nema govora o proneverama i nenamenskom trošenju sredstava. Novčane kazne o kojima se priča su srazmerne ozbiljnosti propusta i cifre koje su iznete u javnost govore u prilog tome. Ne možete biti kažnjeni više nego što je propisana kazna za proceduralne greške u radu“.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović istakao je da je u aktuelnim ekonomskim uslovima kod nas ali i u svetu, izuzetno teško obezbediti novac za realizacuju brojnih projekata čija je korist za građane evidentna, ali da gradsko rukovodstvo, poštujući zakonske okvire ne odustaje od cilja da građani žive bolje.

Podeli