Categories: Društvo

Министарство: Уводе се “комуналне” лиценце

БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре образовало је Комисију за лиценцирање обављања комуналних послова, а у складу са Законом о комуналним делатностима.

Комисија, која има задатак да проверава испуњеност услова за отпочињање обављања комуналних делатности, издаваће лиценце за управљање гробљима и сахрањивање, погребну делатност, јавно осветљење, превоз путника за водни саобраћај, димничарске услуге и делатност зоохигијене.

Посао Комисије је да у складу с Уредбом о начину и условима за отпочињање обављања комуналних делатности утврди да ли подносилац захтева испуњава неопходне услове и на основу тога доноси решење о лиценцирању.

Уредба се односи искључиво на делатнике који започињу пословање, док су активни вршиоци дужности комуналних делатности дужни да своје пословање ускладе с Уредбом.

У наредном периоду Министарство ће уредити и услове за преостале комуналне делатности, а то су управљање комуналним отпадом, управљање пијацама, одржавање путева, одржавање чистоће, одржавање јавних зелених површина и управљање јавним паркиралиштима, наводи се у саопштењу Министарства.

Комисију чине представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства привреде, Министарства рударства и енергетике, Министарства заштите животне средине, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства финансија, Министарства државне управе и локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова.

Извор: Tanjug

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

16 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

23 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

23 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

23 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

23 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

23 hours ago