Sport

Došljak: Idemo u Hokenhajm da oborimo rekord

Šampion i rekorder Srbije u brzinskoj vožnji, popularno nazvanoj drag, Esad Došljak pokušaće tokom vikenda na čuvenoj stazi Hokenhajm u Nemačkoj da obori evropski rekord u trci na 402 metra. Kaže da je potpuno spreman i uveren je u rezultat ispod osam sekundi.

“Cilj je veliki i za njega se neverovatno studiozno i brižljivo pripremamo već duže vreme jer želimo ostati na evropskom tronu i oboriti sopstveni rekord iz Hokenhajma 8.059 sekundi. Želimo da uđemo u taj magični krug ispod osam sekundi, tzv.sedam veličanstvenih” – rekao je Došljak.

Vodeće mjesto na otvorenom Balkanskom šampionatu i šampionatu Srbije pokazatelj su velikog profesionalizma, danonoćnog rada na popravljanju performansa na automobilima i ogromnih ulaganja i odricanja. Uporedo sa neprestanim i skupim servisima na Corsi Rs, radi se i na vladaru brzina Audiju RS4 od 1500 konja. Više od godinu dana do najsitnijih detalja automobil se priprema pod stručnim nadzorom inžinjera iz Slovenije i Finske.

Došljak kaže daće konkurencija biti žestoka ali da mu je to dadtni motiv da bude najbolji na jednoj od omiljenijih staza.

 

 

Podeli