Sport

Biševac: Ponosni smo na Islamovićevu zlatnu medalju, Novi Pazar postaje košarkaški centar

Novopazarca Altina Islamovića prvaka Evrope sa košarkaškom reprezentacijom Srbije do 18 godina primio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je istakao ponos zbog velikog uspeha i prve zlatne medalje za jednog novopazarskog košarkaša sa prvenstva Evrope. Islamović je rekao da je sjajan osećaj biti najbolji u Evropi i da mu je drago što je i na ovaj način predstavio Novi Pazar u Letoniji.

“Sjajan je osećaj kad shvatiš da si među najboljima. Prija mi pažnja koju dobijam nakon Evropskog prvenstva, a sada ću se usresrediti na svoju prvu seniorsku sezonu”, poručio je Islamović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat BIševac ponosan je na činjenicu da je Islamović prve košarkaške korake napravio upravo u Novom Pazaru.

„Ova 2018. je istorijska godina kada je reč o uspehu novopazarskih sportista. Možemo biti ponosni na doprinos Islamovića uspehu koji je juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila u Letoniji. Gledali smo njegove izuzetne partije, a ljudi sigurno znaju da je on prvi košarkaški reprezentativac iz našeg kraja koji je osvajač najsjajnijeg evropskog odličja“, rekao je gradonačelnik Biševac, podsetivši da grad ulaskom u košarkašku ligu Srbije postaje centar ovog sporta.

Altin Islamović je košarkaš Mega Bemaksa, a karijeru je počeo u klubu Novi Pazar viner 06.

Podeli