DruštvoVesti

Deonica puta od Ribnjaka do Pazarišta u novom ruhu

Sredstvima JP“Putevi Srbije“, asfaltirana je deonica 1100 metara od Ribnjaka do Pazarišta. Gradilište su danas obišli predstavnici lokalne vlasti sa gradonačedlnikom Nihatom Biševcem na čelu i tom prilikom istakli važnost sređenih pristupnih puteva  za bolje funkcionisanje gradskog saobraćaja.

Deonica od Ribnjaka do Pazarišta bila je u lošem stanju, te je potpuna rekonstrukcija bila neophodna. Više od kilometar puta danas je asfaltirano. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je prilikom obilaska radova istakao da su svi radovi podjednako značajni za grad Novi Pazar, te istakao važnost povezivanja pristupnih saobraćajnica  sa glavnim putevima . U putnu infrastrukturu ulaže se mnogo, u blizini ove saobraćajnice  radi se i zaobilaznica, izvode se radovi na uređenju gradskih ulica, a sve u cilju da se građanima stvore bolji uslovi za život. Biševac je podsetio da će preko 50 ulica koliko je planom predviđeno, dobiti do kraja ove građevinske sezone novi izgled.

Radove na deonici oko Pazarišta u vrednosti od 15 milona dinara izvodi Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Izvođači su zadovoljni dinamikom radova, a direktor preduzeća Novi Pazar-put Ibrahim Škrijelj kaže da se svi planirani radovi odvijaju nesmetano. Mehanizacija ovog preduzeća radi I na zaobilaznici oko Novog Pazara.

Grad je za infrastrukturne radove izdvojio preko 200 milona dinara iz lokalnog budžeta. Najveći broj radova koje finansira grad izvodi preduzeće „ Novi Pazar put“, a izvođači kažu da će, uprkos neverovatnoj dinamici svi predviđeni radovi biti  realizovani u predviđenom roku.

Kako su istakli predstavnici gradske uprave, Novi Pazar je veliko gradilište pokrenuto sa ciljem da se stvore bolji uslovi života svim građanima.

Foto: Senad Župljanin

Podeli