Sport

Biševac: Hukić pravi uzor mladima

Najbolji bokser svih vremena sa ovih prostora, čovek koji je13 puta odbranio titulu svetskog šampiona u kruzer kategoriji Muamer Hukić, odlučio je da pomogne mladim talentima, fudbalerima Novog Pazara. O detaljima saradnje Marka Huka sa Fudbalskim klubom Novi Pazar, bilo je reči na sastranku sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

Bokser svetskog glasa Muamer Hukić odlučio je da pomogne mladim fudbalerima Novog Pazara u motivacionom ali i finansijskom smislu. Za Radio televiziju Novi Pazar Mark Huk objašnjava vezu između boksa I fudbala.

‘’Moj bivši trener bio je dobar fudbaler i znao dobro da boksuje. I ja sam sportista i volim da pomgnem gde mogu, a posebno talentima iz ovih krajeva, iz ovog grada gde sam se rodio. Znam da su uslovi malo teški ovde. Naravno, ne mogu baš svakom da pomognem, ali velkio mi je zadovoljstvo da pomažem ovom gradu i ovom klubu’’, rekao je Hukić nakon sastanka u Gradskoj upravi.

Istakaviši još jednom da su sportisti najbolji promoteri Novog Pazara, prvi čovek grada Nihat Biševac, izrazio je zadovoljstvo gestom višestrukog bokserskog šampiona.

’’Sportisti su najbolji ambasadori Novog Pazara, Sandžaka, Srbije… Pravi primer uspešnog sportiste je Muamer Hukić, koji je uzor mladima i dokaz da taleniti iz Novog Pazara mogu ostvariti svetske rezultate. Muamer još jednom dokazuje da je veliki sportista i čovek’’, rekao je gradonačelnik Biševac.

Novi sponzor Fudbalskog kluba Novi Pazar, Muamer Hukić je, podsetimo, 13 puta odbranio titulu svetskog šampiona u boksu, u kruzer kategoriji.

S.Lj.

Podeli