Šestovo dobilo još jednu asfaltiranu ulicu

Građani koji žive u naselju Šestovo dobili su još jednu asfaltiranu ulicu. Angažovani radnici firme “Novi Pazar-put” radili su danas u Ulici Emina Hadžovića što je posebno obradovalo sve one koji u tom kraju žive.

Građani su pozdravili radove koje su, kako kažu, dugo čekali, ali se to strpljenje isplatilo. Oni ističu da će asfalt višestruko unaprijediti kvalitet života, kako mladima tako i starijoj populaciji.  Asfaltirana je ulica u dužini od 70 metara, a radove su obišli predstavnici Gradske uprave. Novac za asfaltiranje dala je Vlada Republike Srbije i Grad Novi Pazar. Član Gradskog vijeća, Tihomir Ratković, kaže da je ovo samo jedna od brojnih ulica koje će biti asfaltirane u ovoj sezoni.

”Grad Novi Pazar će ove godine biti jedno veliko gradilište i posebno mi je drago i zadovoljstvo što se baš ove godine radi, jer je to godina koja nema nikakve veze sa izborima. To govori o tome koliko ova vlast ozbiljno vodi grad i razmišlja o građanima”, kaže Ratković.

Predstavnici Grada ističu da je krajnji cilj svih infrastrukturnih radova da Novi Pazar bude bolje mjesto za život, a da u gradu ne bude neasfaltiranih ulica.

Podeli