Hronika

Sjenica / Javnost uzemirena nakon što su pripadnici MUP-a pretukli dvojicu mladića

Građani Sjenice su uznemirena i sutra će biti održana sjednica općinskog Savjeta za bezbjednost nakon što su pripadanici MUP-a Srbije sinoć oko 22 sata, poslije verbalnog sukoba u kafani, pretukli dvojicu mladića iz tog grada.

Predsjednik općine Sjenica Hazbo Mujović osudio je ovaj događaj i zatražio od državnih organa da se preispita da li je bilo prekomjerne upotrebe sile od strane policije.

“Bez obzira kako su se mladići ponašali moramo da reagujemo i osudimo prekomjernu upotrebu sile. Sve vidove nasilja, pa dolazili i od legalnih organa, mi drastično osuđujemo.

Javost u Sjenici je uznemirena i traži od državnih organa da utvrdi da li je bilo prekomjerne upotrebe sile i da se to ispita. Ljudima je neshvatljivo da neko može biti prebijen u 21. vijeku”, rekao je Mujović

Elmedin Zekić (1987) i Samedin Rastić (1980), obojica iz Sjenice, uz dostavu fotografija i ljekarskog izvještaja medijima, najavili su da će protiv trojice pripadnika MUP-a Srbije u Sjenici pokrenuti krivični postupak zbog nanošenja tjelesnih povreda, prijetnji u uvreda.

Izvor: Anadolia

Podeli