Sport

Pljakić: Dečje igralište na inicijativu roditelja

Direktor Sportsko-sajamske ustanove (SSU) Pendik Enes Pljakić rekao je danas da je dečje igralište na novopazarskom rekretivnom centru novi sadržaj i da je izgrađeno je na inicijativu roditelja.

“Već postojeće dečje igralište nije imalo dovoljan kapacitet i zbog toga su uslišeni zahtevi roditelja da se za potrebe najmlađih osposobi još jedna površina. Izmestili smo teniski teren, nismo hteli dodatno da uništavamo zelenu površinu i mislim da smo pronašli korektno rešenje. Sve je bezbedno, postavili smo i 200 kvadratnih metara tartana”, rekao je Pljakić.

On se osvrnuo na tvrdnje iznete prethodnih dana da će dečje igralište biti terasa ugostiteljskog objekta u sklopu SSU Pendik.

“Gospodin Jahja Fehratović iz SPP je tako tvrdio, sad su se svi uverili da nije govorio istinu. Takođe, trim staza ne može da izgleda kao auto-put. Ali, neka oni pogledaju kako oni zauzimaju površine i kako vode brigu o tim stvarima. Može da pita ljude koji ovde rekreiraju da li su zadovoljni, a ima ih svakodnevno pet do 10 hiljada”, naveo je Pljakić.

“Govorio je da je sramota da atletičari nemaju gde da treniraju, ali ne znam na čemu je ta tvrdnja zasnovana. Imamo Atletski stadion kojim se Srbija diči, a atletičari, po potrebi, koriste i trim stazu. Beležimo istorijske sportske uspehe, imamo četiri superligaša i trudimo se da sport bude naš najbolji ambasador”, dodao je.

Pljakić je najavio nove projekte, a među prioritetima su teren s veštačkom travom, košarkaško igralište i teren za basket.

“Kiša je uticala na činjenicu da predviđeni radovi na rekreativnom centru još uvek nisu završeni. Mi iz SSU Pendik ćemo se truditi da se svi građani prijatno osećaju na našim sportskim terenima”, kazao je Pljakić.

Podeli