Društvo

Rahić: “Neka ti je rahmet majko svih Bošnjaka”

“Smrt rahmetli  Hatidže Mehmedović predsjednice udruženja „Majke Srebrenice“ je dočekana sa velikom tugom i bolom kod svih Bošnjaka i kod svih ljudi koji imaju u sebi imalo ljudske osjećajnosti i humanosti. Umrla je velika Bošnjakinja, umrla je majka hrabrost kojoj su srebrenički dželati ubili muža i oba sina.

Ovu tužnu vijest je očigledno sa velikim oduševljenjem i monstrumnom radošću dočekala Vjerica Radeta poslanik ultranacionalističke Srpske radikalne stranke sa ogavnim komentarom na tviteru koji izaziva osjećanje revolta, gađenja i krajnje osude kod svakog normalnog i iole humanog čovjeka. Dotična gospođa monstrum je na tviteru napisala: „Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!“

Da Vjerice. Ubili su zlotvori koje ti veličaš rahmetli Hatidži muža i dva maloljetna sina. Ali rahmetli Hatidža nije sama. Svi smo mi Hatidžini sinovi. Hatidža i „Majke Srebrenice“ su majke svih Bošnjaka i svakog poštenog i humanog čovjeka bez obzira na naciju i vjeru.

Ona je izgubila dva sina i muža, ali ona ima stotine hiljada i milione sinova koji je oplakuju i koji su sa ogromnom tugom  ali i sa nevidjenim respektom primili vijest da je ova velika žena preselila.

Cijeli bošnjački narod je Hatidža Mehemedović. Svako naše novorođeno dijete je Hatidža Mehmedović.  Vječno će živjeti bošnjački narod. Vječno će u našim srcima živjeti velika i plemenita Hatidža Mehmedović.

Ulice i škole će se zvati po njoj. A po tebi Vjerice niko i ništa.

Nek ti je rahmet majko svih Bošnjaka. Milioni tvojih sinova te ispraćaju u bolji i pravedniji svijet gdje ćeš opet biti sa svojim  na pravdi Boga ubijenim sinovima i suprugom. Tvoje ime je besmrtno majko bola i ponosa.”- istakao je u saopštenju za javnost, predsjednik Društva historičara Sandžaka, Esad Rahić

 

 

 

Podeli