Društvo

Užasan komentar Vjerice Radeta, zastupnice u Skupštini Republike Srbije o smrti Hatidže Mehmedović

Užasan komentar Vjerice Radeta, zastupnice u Skupštini Republike Srbije o smrti Hatidže Mehmedović

Vjerica Radeta je zastupnica u Skupštini Republike Srbije i potrpedjsednica Srpske radikalna stranke. Ona je zamjenica zločinca Vojislava Šešelja. Rođena je u Livnu, a pravni fakultet završila u Sarajevu. Ovakva govor mržnje je svojstven većini srpskih političara u Srbiji i manjem bh. entitetu.

Vjerica Radeta je na svom Twitter profilu objavila komentar o preseljenju na ahiret srebreničke majke Hatidže Mehmedović. Ovaj komentar jednako je užasan kao i poruka Rajka Vasića koji je, također, preko Twittera zaprijetio Bošnjacima novim genocidom.

 

Вјерица Радета

@VjericaR

Читам умрла Хатиџа Мехметовић из удружења бизнисменки Сребренице. Ко ли ће је сахранити. Муж или синови?!

 

Hatidža Mehmedović je preselila na ahiret u nedjelju. Hatidži je u genocidu pobijena cijela porodica, dva sina, suprug, brat i mnogo rođaka. Ibijeni su joj sinovi Almir (18), Azmir (21), suprug Abdulah (44), brat i brojna rodbina, piše “Saff.ba“.

Na sve se osvrnuo i poznati banjalučki novinar Dragan Bursać koji je na svom Facebooku napisao: “Žena monstrum nastanjuje skupštinske klupe u Srbiji. Hoće li neko od političkih predstavnika Srba sa ove strane Drine barem osuditi ovo ZLO?

 

Podeli