Društvo

Rijaset Islamske zajednice Srbije: Mahmut-begova džamija nikom nije predata

Povodom neistinite vesti koja se pojavila u javnosti da su članovi džematskog odbora Mahmut-begove džamije doneli odluku da se vrate pod okrilje Islamske zajednice kojom rukovodi bivši muftija Muamer Zukorlić, odlasili su se saopštenjem za javnost iz Medžlisa Islamske zajednice Prijepolje u kojem se između ostalog kaže da je lažna vest smišljeno plasirana sa ciljem da umese nemir i pometnju među džematlijama Mahmut-begove džamije.

– Obaveštavamo džematlije, prijatelje i kompletnu javnost, da su vesti o navodnom predavanju ili povraćanju džamije i džemata Mahmut-begove (centralne, Velike) džamije u Prijepolju, neistinite, da se radi o čistim dezinformacijama i laži. Niti je džematski odbor te džamije pregovarao sa kim niti je predao džamiju nekome. Džamija i taj džemat deluju u okvirima Rijaseta Islamske zajednice Srbije i Odbora Medžlisa Prijepolje. Istina je da taj džemat nema stalnog imama i da je u petak 20. jula raspisan konkurs za prijem imama. Konkurs je otvoren narednih 15 dana, što su neprijatelji reda i mira su pokušali da iskoriste i unesu nemir i pometnju među džematlije – stoji u saopštenju za javnost Medžlisa Islamske zajednice Prijepolje.

Lažna vest plasirana je u etar preko stranačkog portala bivšeg muftije Muamera Zukorlića, koji godinama unazad svojim neistinitim izveštavanjem i delovanjem zbunjuje javnost u Prijepolju.

Izvor:PP Media

Podeli