Categories: Društvo

Mještani naselja Pobrđe dobili novi asfalt

Mještani naselja Pobrđe dobili su novu asfaltiranu ulicu koja će, prema riječima onih koji žive tom mjestu, u mnogome olakšati kretanje i svakodnevni život. U drugoj fazi radova asfaltiran je put u dužini od 125 metra, a radove je obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

Stanovnici ovog naselja kažu da im je asfalt već dugi niz godina bio prijeko potreban. Otežano kretanje pogotovu je bilo izraženo zimi, a sada kažu da je situacija mnog bolja. Radovi se izvode uprkos kišovitom vremenu, a krajnji cilj, kako ističu predstavnici grada, jeste da u Novom Pazaru ne bude neasfaltiranih ulica. Mještani Pobrđa finasirali su asfaltiranje 50 metara, a Gradaksa uprava 75 metara.

” To dovoljno govori koliko mještani naselja Pobrđe vjeruju Gradskoj upravi i gradonačelniku Novog Pazara, jer su učestvovali u izgradnji ovog puta. Mi naravno nećemo stati sa asfaltiranjem, u narednom period ćemo stići do svih mjesta a sve sa ciljem da ni jedna ne ostane bez asfalta”, kaže ispred Gradske uprave, Ensar Škrijelj

U proteklom periodu završena je prva faza radova u naselju Pobrđe, što je zajedno sa asfaltom dobijenim u poslednjim radovima ukupno građanima donijelo 325 metara novog asfalta.

Sa firmom “Novi Pazar Put” napravljen je ugovor za izgradnju 17 novih ulica u vrijednosti od  51 milion dinara. Ovim projektom, koji jepočeo da se realizuje, mašine za asfaltiranje su već u naselju  Svojbor, zatim u Ulici 7. jula sa svim kracima, a već od sutra u Ulici Emina Hadžovića.

U toku je tender za uređenje još 12 ulica koje takođe finasira grad. Kako je najavljeno uskoro počinju i radovi od Carske ćuprije ka naselju Jalija.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

8 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

21 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

22 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago