Društvo

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

U Novom Pazaru održana je letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije, Crvenog krsta i Gradske uprave Novog Pazara. Za šest sati koliko je akcija trajala prikupljeno je 60 jedinica krvi. Akcija ima za cilj da se popune dnevne rezerve krvi koje mogu zadovoljiti kako terapijske tako i sve hiruške programe.

Doktorka medicine, Bojana Spasić, istakla je da postoje kožna oboljenja koja imaju privremenu i trajnu zabranu za davanje krvi.
“Sve alergijske promene na koži su privremena zabrana za davanje krvi dok druga hronična oboljenja u koja spadaju i autoimuna oboljenja kože su trajne zabrane za davanje krvi”, rekla je doktorka Spasić.

Do popodnevnih sati odziv je bio zadovoljavajući. A dokaz da humanost Novopazaraca prevazilazi do sada prepoznatljive granice, je i taj sto je jedan od njih već potpisao donorsku karticu. Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi samo je još jedan dokaz da su Novopazarci ljudi dobre volje i da se rado odazivaju ovakvim i sličnim akcijama.

N. H.

Podeli