KulturaVesti

Ilidža i ove godine zasijala punim sjajem

Opština Ilidža i ove godine organizovala je i realizovala kulturno-muzičku manifestaciju Festival narodne muzike Ilidža 2018.

Tehnički organizator i medijski pokrovitelj manifestacije već četvrtu godinu je Hayat televizija, inače dugogodišnji medijski partner Radio televizije Novi Pazar.

Festival koji je na Ilidži održan od 18. do 21. jula. bio je svojevrstan praznik za oči I uši, I zahvaljujući njemu ta sarajevska opština prepoznatljiva je u celom regionu.

Ilidža je i ove godine bila mesto okuplljanja i negovanja tradicionalnih vrednosti kroz narodnu pesmu i običaje.

Na 55. festivalu narodne muzike Ilidža 2018 u takmičarskoj večeri nastupilo je 16 izvođača. Pobedničkom pesmom proglašena je numera  “Kako da te zaboravim” u izvođenju Nikoline Kovač. Najbolji izvođač je Mensura Bajraktarević koja je otpevala pesmu “Letne noći” nagrađenu i za najbolji aranžman, dok je pesma “Ljubav stara” dobila nagradu za najbolji tekst koji je napisao Mensur Mrehić. Glasovi publike odlučili su da je najbolji bio Dino Memić, a numera “Stara smokva’’ koju je izvodio dobila je nagradu za najbolju muziku.

Inače na letnoj pozornici na Ilidži najpre je održano takmičenje harmonikaša, a za prvu harmoniku proglašen je Lazar Pušić iz Banja Luke.

U poslednjoj revijajalnoj večeri publika na Ilidži uživala je u nastupima Harisa Džinovića, Šerifa Konjevića, Enesa Begovića, Hanke Paldum, Merime Njegomir te brojnih izvođača.

Radio televizija Novi Pazar za predstojeći Kurban Bajram, sa Ilidže priprema sada već tradicionalni program.

 

Senada Kalić

Podeli