Problem sa strujom u Dijagnostičkom centru se rešava

Opštu bolnicu posetila je i ekipa inženjera iz Beograda kako bi utvrdili problem sa najapajanjem električnom energijom u Dijegnostičkom centru. Zbog čestih prekida u napajanju dolazilo je do kvara skupih medicinskih aparata.

Dijagnostički centar opremljen je najsavremenijom medicinskom opremom. Česti prekidi u napajanju električnom energijom prouzrokuju kvarove, pa pojedini aparati nisu mogli da rade nekoliko meseci. Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović kaže da je na sastanku sa delegacijom inženjera dogovoreno da se u narednom periodu ovaj problem reši.

“Magnetna rezonanca i skener su osetljivi aparati i vrlo često je zbog nestanka struje dolazilo do kvara i nisu mogli da rade i po nekoliko meseci. Poslali smo zahtev EPS u Beogradu da pošalju ekipu. Danas će biti instaliran poseban uređaj, koji će da prati napon u Dijagnostičkom centru i put do trafostanice da bi utvrdili problem”, kazao je Mahmutović.

Mahmutović je na kraju dodao da su aparati u Dijagnostičkom centru skupi, da je to poklon Ujedinjenih Arapskih Emirata građanima, te da oni moraju da su stalno ispravni kako bi se omogućio nesmetan rad na njima.

 

Podeli